Volvo stopt met levering mistlichten voorzijde

Volvo levert met ingang van modeljaar 2011 op de Volvo XC60 geen mistlichten aan de voorzijde meer. De nieuwe S60 kan niet eens met deze optie uitgerust worden. Dat meldt De Telegraaf. Volgens Volvo zijn mistlichten aan de voorkant overbodig.

Volvo stopt met de levering van mistlichten aan de voorzijde. De XC60 kan met ingang van het nieuwe modeljaar niet meer met deze optie worden uitgerust en de voorbumper van de S60 is zelfs zo ontworpen dat er geen plaats is voor mistlichten. Ook bij de andere modellen verdwijnt deze optie in de toekomst van de prijslijst.

Volvo zegt dat de mistlichten niet langer een toegevoegde waarde bieden. De lichtopbrengst van de moderne dimlichten is volgens het merk al goed genoeg bij mistige omstandigheden. “Mistlampen geven nauwelijks extra lichtopbrengst meer”, aldus een woordvoerder van Volvo tegenover De Telegraaf.

Volvo is het eerste merk dat ervoor kiest om geen mistlichten meer aan te bieden. Een belangrijke eigenschap van mistlichten is dat ze vlak voor de auto schijnen waardoor de weg bij dichte mist beter zichtbaar is, zonder dat de bestuurder last heeft van weerschijn. Vorig jaar is de wetgeving in Nederland op dit gebied nog aangepast. De wijziging staat toe dat automobilisten bij dichte mist geen dimlicht hoeven te voeren indien de mistlichten aan de voorzijde in werking zijn.

Tags: