Volvo stimuleert gebruik winterbanden

Zoals je van een Scandinavische auto mag verwachten, voelt een Volvo zich in de winter zo thuis als een vis in het water, of beter gezegd, zoals een ijsbeer in de sneeuw. Maar zelfs voor een Volvo-rijder zijn winterbanden geen overbodige luxe. De Volvo-dealer heeft daarom nu een aantrekkelijk aanbod, waarbij de opslag van de banden het eerste jaar gratis is.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn winterbanden niet alleen nodig wanneer u op wintersport gaat. Bij buitentemperaturen onder de zeven graden Celsius verhardt het rubber van reguliere zomerbanden al zodanig dat de grip van de band sterk afneemt. Winterbanden bieden meer grip bij lage temperaturen, vooral bij sneeuw en ijzel, en hebben een betere waterafvoer. Een veilige automobilist stapt dus al in de herfst over op winterbanden.

Wie denkt dat winterbanden alleen zijn uitgevonden om meer geld binnen te brengen, komt bedrogen uit. Op lange termijn bent u namelijk niet veel duurder uit, omdat de zomerbanden langer meegaan. De enige extra kosten zijn dus eigenlijk de opslag van de banden die niet gebruikt worden. Volvo geeft daarvan het eerste jaar cadeau. Daarnaast neemt Volvo het eerste wiel voor zijn rekening bij aanschaf van een set van vier winterbanden met originele lichtmetalen velgen. De set Volvo winterwielen is hierdoor leverbaar vanaf 850 euro.

Tags: