Volvo start offensief

Volvo heeft een ongekend productoffensief aangekondigd. Waar de Zweden het de laatste tijd rustig aan hebben gedaan op het gebied van oorlogsvoering, grijpt Volvo onder leiding van generaal Fredrik Arp terug naar de tijd van de Vikingen en wil het de komende drie jaar de wereld gaan veroveren.

Volvo-baas Arp maakte op de Salon van Genève de plannen bekend voor de volgende jaren. Volgens Arp is het de meeste intensieve periode van modellanceringen in de geschiedenis van het merk. Maar liefst zeven nieuwe modellen staan op de agenda.

Missie van de operatie is het realiseren van een aanzienlijke winstgroei tussen nu en 2009 en het bereiken van de langetermijndoelstelling in datzelfde jaar: 600.000 verkochte Volvo’s. “Om deze doelstellingen te halen, moeten we de productkwaliteit verbeteren, ons modelportfolio verder uitbreiden en nog meer energie steken in het veroveren van de markten; zowel de traditionele als de opkomende”, aldus Arp. Onder meer de nieuwe S80 en de compacte C30 moeten hier een positieve bijdrage aan leveren.

Tags: