Volvo start met de levering van zijn eerste driecilindermotor ooit

Volvo begint met de levering van zijn nieuwe 1.5 driecilinder benzinemotor. Het is de eerste driecilinderkrachtbron ooit van het merk.

De Volvo XC40 is vanaf nu ook leverbaar met de nieuwe 1.5 driecilindermotor. De prijzen van de T3-uitvoering maakte Volvo vorig jaar al bekend, maar de daadwerkelijke levering begint pas binnenkort. De motor heeft een vermogen van 156 pk en verbruikt in de XC40 6,6 liter benzine per 100 kilometer (1 op 15,1).

Volvo levert de motor nu alleen met een handgeschakelde zesbak, volgend jaar volgt een achttraps automaat. Daar blijft het niet bij, Volvo kondigt namelijk aan dat er ook een plug-in hybridevariant komt met de nieuwe driecilindermotor als basis. Omdat de 1.5 is afgeleid van de 2.0 benzinemotor van Volvo kan de plug-in hybridetechniek van die motor relatief makkelijk worden overgezet.

Zoals gezegd waren de prijzen van de Volvo XC40 T3 al bekend. Ze beginnen bij 39.975 euro. Dat is ook meteen de instapprijs van de XC40, de nieuwe driecilinder is de meest bereikbare motorvariant in de nieuwe SUV.

Tags: