Volvo start levering politieauto’s

Volvo is onlangs begonnen met het leveren van V50’s aan de Nederlandse politie. Het korps Flevoland mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. De komende vier jaar worden nog 25 politiekorpsen in Nederland voorzien van de vernieuwde en speciaal geprepareerde V50’s.

De Nederlandse politie maakt sinds 1993 gebruik van Volvo’s. Criteria als veiligheid, betrouwbaarheid en ergonomie spelen een belangrijke rol bij de keuze voor dienstauto’s. Volgens Ruud Rijkse, facilitymanager van de politie Flevoland, was de expertise op het gebied van speciaal geprepareerde auto’s doorslaggevend: “Volvo Cars Nederland is uitermate ervaren in het leveren en turn-key opbouwen van politieauto’s en voertuigen voor andere hulpdiensten. We zijn dus niet afhankelijk van een derde partij, en Volvo’s staat van dienst is voor ons heel belangrijk.” De Volvo’s V50 van de politie worden geleverd met 1.6- en 2-liter dieselmotoren en zijn onder meer uitgerust met licht- en geluidssignalatie, een voertuigvolgsysteem, navigatie en C2000.

Ook de eindgebruikers staan achter de keuze. Zeventig procent van de 350 agenten sprak in een enquête de voorkeur uit voor het merk Volvo. “Het gebruiksgemak en een hoog veiligheidsniveau zijn belangrijke voorwaarden bij een dienstauto”, vertelt teamchef Jan Ronda. “Het is toch een werkplek en daarin moeten mijn mensen zich prettig voelen. Zelf heb ik jarenlang in dienstauto’s van Volvo gereden en daar heb ik goede ervaringen mee.”

Tags: