Volvo Sensus Connect staat in contact met ‘alles’

Volvo heeft een nieuwe versie van zijn Sensus infotainmentsysteem gepresenteerd. Sensus Connect biedt cloud-services aan en is altijd up-to-date.

Volvo Sensus Connect is een nieuwe versie van Sensus, het huidige infotainmentsysteem dat Volvo in zijn modellen levert. Zoals de naam al zegt staat Sensus Connect in contact, met de ‘cloud’. Deze technologie is in samenwerking Ericsson ontwikkeld en brengt tal van nieuwe mogelijkheden naar de auto. Volvo is wel selectief daarin: “Het gaat niet om de hoeveelheid apps die je aanbiedt. We bieden precies datgene aan dat je nodig hebt, zonder dat je je realiseert dat je het nodig had,” zegt David Holecek, Connectivity Brand Manager van Volvo.

Een nieuw mogelijkheid is bijvoorbeeld Park&Pay, waarmee je een vrije parkeerplaats vindt én betaalt. Daarvoor is wel een car-to-infrastructure-verbinding nodig. Sensus Connect biedt ook Pandora internetradio aan en kan onderweg Wikipedia-informatie geven over de plaatsen waar je langsrijdt. Ook kan je de locatie van je auto delen met anderen en een Wi-Fi-hotspot creëren. Het zijn allemaal functies die we kennen van de smartphone. De komende tijd wordt het aantal mogelijkheden verder uitgebreid met services.

Een ander voordeel van de verbinding met internet is dat het systeem altijd up-to-date is, er zijn geen updates via de dealer meer nodig. Ook de kaarten van het navigatiesysteem worden online en gratis vernieuwd en zijn dus altijd actueel.

Volvo zal Sensus Connect de komende tijd uitrollen.

Tags: