Volvo schroeft productie V60 Plug-in Hybrid op

Volvo gaat de oplage van de Volvo V60 Plug-in Hybrid, die in Nederland van 0 procent bijtelling profiteert – bijna verdubbelen voor dit jaar. Mede door de grote vraag uit Nederland voelt Volvo zich genoodzaakt de productie op te schroeven.

Goed nieuws voor wie wil profiteren van 0 procent op de Volvo V60 Plug-in Hybrid. De auto was eigenlijk al uitverkocht voor dit jaar maar Volvo gaat de productie opschroeven, mede door de grote vraag vanuit Nederland. Hoeveel exemplaren ons land extra krijgt toegewezen is nog niet bekend.

De fabriek in het Zweedse Torslanda gaat de productie opvoeren van 150 naar 282 exemplaren per dag. Dat betekent dat de jaarproductie niet uitkomt op 4.000 stuks maar op 7.600. Volvo gaf eerder een richtlijn van 4.000 tot 6.000 exemplaren op voor dit jaar. Volgend jaar wordt de productie verder opgevoerd naar 10.000 exemplaren.

Hoewel het 0 procents-tarief in 2014 niet meer bestaat is het leasen van een Plug-in Hybrid met z’n CO2-uitstoot van 48 g/km nog steeds gunstig vanaf 1 januari. Je betaalt dan namelijk 7 procent bijtelling. 

Tags: