Volvo schrapt 2000 banen

Volvo maakt vandaag bekend dat er 2000 banen bij het merk geschrapt worden. Het kwakkelende moederbedrijf Ford is hiertoe genoodzaakt omdat de kosten de pan uit rijzen.

Volvo zet 2000 medewerkers op straat, waarvan 1200 in ‘Volvotown’ Göteborg en 300 in het buitenland. In totaal zijn er 1400 kantoormedewerkers en 600 fabrieksmedewerkers die moeten vrezen voor hun baan. Het gaat al langere tijd niet goed bij Volvo, onlangs werd al bekend dat het merk een productieshift moet sluiten.

De ontslagen zijn noodzakelijk om de stijgende prijs van de grondstoffen en tegenvallende verkopen op te kunnen vangen. Met name de zwakke dollar en de hoge staalprijs zijn de schuldigen, volgens Volvo. Het resulteert in ieder geval naar tegenvallende vraag voor de grote modellen van het Zweedse merk.

De problemen spelen al enige tijd, maar nu ‘loopt de situatie uit de hand’, waardoor vervelende maatregelen genoodzaakt zijn. Het merk wil in de komende jaren 425 miljoen euro besparen. Dat is hard nodig, want Volvo leed in het eerste kwartaal van 2008 97 miljoen euro verlies.

Tags: