‘Volvo S90/V90 Polestar met 600 pk hybridepower’

Nu de Volvo S90 en V90 zijn gepresenteerd kan het speculeren over een snelle Polestar-uitvoering beginnen. Zeker is dat er van beide modellen zo’n versie komt.

Volvo geeft de liefhebber van snelle, Zweedse auto’s iets om naar uit te kijken. R&D-chef Peter Mertens heeft aan het Amerikaanse Motortrend bevestigd dat er zowel voor de S90 als V90 een snelle Polestar-uitvoering wordt ontwikkeld.

Om te kunnen concurreren met andere snelle modellen in het segment, zal Polestar de S90/V90 van zo’n 600 pk voorzien. Dat is 200 pk meer dan de sterkste versie die het merk nu levert, de hybride T8. Die vergelijking is geen toeval, want de techniek van dat model dient als uitgangspunt voor de ontwikkeling van de Polestar-uitvoering.

Omdat Volvo alleen een 2,0 liter viercilinder benzinemotor heeft, zal het aanvullende vermogen van elektromotoren moeten komen. De benzinemotor levert nu in de meest krachtigste variant 320 pk. Volgens de geruchten kan Polestar de motor opvoeren kunnen tot 450 pk, door de toepassing van elektrische turbo’s. Een of meerdere elektromotoren moeten dan de overige 150 pk leveren. Om het enorme vermogen goed te kunnen verdelen, drijft een elektromotor de achterwielen aan.

Tags: