Volvo S90 kan niet langer wachten

Hier is de nieuwe Volvo S90! De langverwachte opvolger van de S80 wordt later vandaag officieel onthuld maar de eerste beelden zijn voortijdig op internet beland.

De eerste foto’s van de Volvo S90 zijn uitgelekt. Volvo had de beelden iets langer onder de pet willen houden, maar op diverse websites zijn er al plaatjes van het nieuwe model gepubliceerd. De S90 is de langverwachte opvolger van de S80, die het bijna 10 jaar in nagenoeg ongewijzigde vorm heeft volgehouden.   

De S90 is volgens de nieuwe ontwerptaal van Volvo getekend, in navolging van de XC90. De ontwerpstijl kenmerkt zich met strakke lijnen, T-vormige led-dagrijverlichting en opvallend gevormde achterlichten. Het interieur is voorzien van een groot beeldscherm en mooie materialen zoals hout en leder.

Het assortiment motoren kunnen we al redelijk invullen. Volvo gebruikt alleen 2,0 liter viercilinders, zowel diesel als benzine. Het aanbod benzinemotoren omvat waarschijnlijk de T4, T5 en T6-versies met vermogens van 190 tot 306 pk, het dieselassortiment bestaat uit de D3, D4 en D5 met 150 tot 224 pk. Ook verwachten we dat de T8 plug-in hybride aandrijflijn leverbaar zal worden. Waarschijnlijk zullen niet alle motorversies direct bij de verkoopstart in 2016 beschikbaar zijn.

Tags: