Volvo S60 T8 Polestar Engineered: getunede hybride

Over een week onthult Volvo de nieuwe generatie S60. De plug-in hybride uitvoering wordt ook verkrijgbaar onder het nieuwe performancelabel Polestar Engineered.

Volvo en dochtermerk Polestar presenteren een nieuw label: Polestar Engineered. Onder deze naam verschijnen voortaan Volvo-modellen die zijn getuned door Polestar, nu laatstgenoemde een apart merk is geworden dat z’n eigen elektrische performance cars uitbrengt. Eigenlijk worden onder Polestar Engineered de voormalige activiteiten van Volvo’s ‘huistuner’ voortgezet.

Het eerste model dat zal verschijnen is de Volvo S60 Polestar Engineered, zo maken de merken vandaag bekend. De nieuwe generatie S60 zal over een week worden onthuld, bij de ingebruikname van Volvo’s nieuwe fabriek in het Amerikaanse South Carolina. Alleen de plug-in hybride topuitvoering T8 Twin Engine zal door Polestar onder handen worden genomen. Het performancemodel wordt in het gamma nog boven Volvo’s eigen potente uitvoering R-Design gepositioneerd.

In de Amerikaanse versie – de Europese specificaties zijn nog niet bekend – neemt het gecombineerde vermogen toe van 400 naar 415 pk. Ook het koppel komt hoger te liggen, 670 Nm ten opzichte van 640 Nm in de reguliere S60 plug-in hybride. Software zorgt ervoor dat het brandstofverbruik niet uit de klauwen loopt en dat de uitstoot hetzelfde blijft. De schakelmomenten worden verfijnd. 

Verder zorgt Polestar Engineered voor speciale raceschokdempers voor de multi-link ophanging vóór en achter, het variabele schokbreker-ontwerp uit het eigen model Polestar 1, plus Brembo-remklauwen. De goudkleurige remmen worden het kenmerk van Polestar Engineered, net als veiligheidsgordels in dezelfde tint. De potente S60 is verder te onderscheiden door diverse Polestar-emblemen en zwart chromen uitlaatpijpen. 

Er zullen ook Polestar Engineered Volvo-modellen verschijnen van de nieuwe V60 en de XC60 die volgend jaar wordt onthuld. De performancemodellen kunnen gewoon bij de Volvo-dealers worden besteld (tegen nog onbekende prijzen), zij het in beperkte oplage. 

Tags: