Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv

Begin dit jaar presenteerde Volvo de S60 als ‘de sportiefste Volvo ooit’. Heico Sportiv vond het nog niet pittig genoeg. De Duitse Volvo-tuner nam de auto onder handen en ziehier het resultaat.

Tuner Heico Sportiv heeft de reguliere S60 voorzien van een gereviseerde zescilinder benzinemotor met turbo waardoor de prestaties plussen: het vermogen is van 304 naar 330 pk geklommen en het koppel van 440 naar 460 Nm. De Volvo S60 T6 Design by Heico Sportiv staat het ene moment nog stil maar 5,8 seconden later heeft ‘ie de 100 km/u al bereikt. De topsnelheid is afgesteld op 250 km/u.

Standaard is de opgeruigde S60 T6 uitgevoerd met permanente All Wheel Drive. De adaptieve zestraps automaat heeft een Geartronic-functie, waardoor ook handmatig kan worden geschakeld. De tuner heeft ook aan het milieu gedacht. Mede dankzij ‘e.motion’ – ‘efficiency in motion’, een aangepast motormanagement – voldoet de sportieve S60 aan de Euro 5-norm. Het brandstofverbruik ligt op 10,3 l/100 km (1 op 9,7) en de CO2-uitstoot op 239 g/km (voorlopige cijfers).

Sportveren, die het Four C-chassis 30 mm lager bij het asfalt brengen, geven de extra dynamiek die je als sportieve rijder zoekt. De body kit, gespoten in Sapphire Black metallic lak, bestaat onder meer uit twee spoilers aan de voorzijde en een achterbumper in diffuser-look. Deze zijn gemaakt van polyurethaan, een lichtgewicht maar flexibele kunststof die wat beter scoort op de voetgangersveiligheid – het blijft tenslotte een Volvo. Er steken vier uitlaatpijpen onder de tuning car uit. De S60 T6 Design staat op 19 inch wielen in mat zwarte lak met daaromheen Pirelli-banden.

De Volvo S60 Summum-uitrusting legt de basis voor de S60 T6 Design by Heico Sportiv. Daardoor is de auto standaard al van veel gemaks- en veiligheidsfeatures voorzien. De Volvo-tuner heeft daarnaast gekozen voor het Xenium ‘dynamics & assistance package’ met onder meer parkeerassistentie, glazen dak, navigatiesysteem, Blind Spot-informatiesysteem en Driver Alert. Heico Sportiv doet er nog een set pedalen, een voetsteun en versnellingspook bij, alle in aluminium, plus een genummerde badge. Inclusief btw kost de ‘allersportiefste Volvo ooit’ 63.968 euro.

Tags: