Volvo S60: ‘sportiefste Volvo ooit’

Volvo presenteert op de autosalon van Genève de sportiefste Volvo ooit. De S60 is volgehangen met veiligheidsfeatures en ziet er ook nog eens goed uit.

Volvo wil met de nieuwe S60 een sportieve richting inslaan. Het ontwerp is in ieder geval geslaagd en doet sportief aan. Een lage neus en vloeiende lijnen die over de zijkant naar boven lopen, alles ademt ‘dynamiek’. Aan het uiterlijk van de nieuwe S60 zal het niet liggen. Het dashboard ligt wat moeilijker op het netvlies maar is wel vervaardigd uit mooie materialen. De ruimte achterin is door de aflopende daklijn niet al te riant.

“De S60 is de sportiefste Volvo ooit. De rij-eigenschappen zijn heel anders dan mensen tot nu toe gewend zijn van Volvo”, zo vertelt Femke Bruggeman van Volvo Nederland ons in Genève. “Volvo heeft geprobeerd een heel ander soort auto neer te zetten.” Veiligheid blijft een belangrijk item bij Volvo, ook de S60 is weer volgehangen met de nieuwste veiligheidssystemen.

Ook bij de V60, die later op de markt komt, ligt de nadruk op design en sportiviteit. In tegenstelling tot de V70 is dat geen pakezel maar een lifestylecombi. Bruggeman: “Er passen geen twee Billy boekenkasten in.” Prijzen van de nieuwe S60 zijn nog niet bekend maar de vanafprijs komt ‘rond de 36.000 euro’ te liggen.

Tags: