Volvo S60 Polestar breekt los

Gisteren is in het Zweedse Göteborg de Volvo S60 Polestar onthuld. De performance uitvoering van de Volvo sedan lijkt de concurrentie met de BMW M3 of Audi RS4 zo aan te kunnen.

In 2010 introduceerde Volvo de nieuwe generatie S60 als de ‘sportiefste Volvo ooit’. Kennelijk wil het merk nog een stap verder zetten in de ombuiging van haar degelijke imago, hetgeen gelukt lijkt met de S60 Polestar. Het Zweedse bedrijf Polestar, dat motorsport en tuning diensten levert aan Volvo, heeft het kenmerkende Volvo-gevoel van comfort behouden maar de auto ook rij-eigenschappen meegegeven om de concurrentie aan te gaan met bijvoorbeeld een M3 of Mercedes C63 AMG.

Dat bereikte Polestar onder meer door de T6-motor flink op te voeren, een limited slip differentieel en Haldex-vierwielaandrijving toe te voegen, het chassis te versterken en de gewichtsverdeling te optimaliseren. Het schakelen gebeurt handmatig, met een zesbak. De resultaten? Maximaal 508 pk vermogen, 575 Nm koppel, een 0-100 km/u-sprint in 3,9 seconden en een topsnelheid van 300 km/u. Een auto om u tegen te zeggen dus.

In vergelijking met de reguliere S60 T6 is de Polestar 20 mm breder aan de voorzijde en 40 mm aan de achterkant. Het performance model heeft een lage voorbumper met splitter, side skirts, een kleine kofferbak-spoiler, een achterbumper met diffusor, plus 19 inch wielen met Brembo-remmen. Toch is het exterieur bescheiden te noemen, je kunt je overal goed vertonen in de S60 Polestar. Binnenin vind je alcantara op de sportstoelen, het stuurwiel en pookknop voor meer grip.

De Volvo S60 Polestar is nog een conceptcar. Er is slechts een exemplaar gebouwd die voor een klant bestemd is. Echter, als er genoeg interesse is overwegen Volvo en Polestar een beperkte serie te bouwen. Laat dus weten wat je ervan vindt!

Tags: