Volvo S60 en V60 als sportieve R-Design

De zelfbenoemde ‘sportiefste Volvo ooit’ wordt nog sportiever. Volvo komt voor de S60 en V60 met een R-Design-pakket, waarmee het weggedrag naar een nog hoger plan getild moet worden.

De Volvo S60 en V60 R-Design bieden meer dan alleen uiterlijk vertoon. Om daarmee te beginnen, de sportieve uitvoeringen zijn herkenbaar aan een zwarte grille, speciale lichtmetalen wielen, ‘silk metal-look’ afwerking, sportieve achterbumper en een dubbele uitlaatpijp.

Belangrijker zijn de technische aanpassingen. Volvo monteert een veerpootbrug die zorgt voor een sportiever weggedrag en meer stijfheid. Sportveren en –dempers moeten de bewegingen van de koets verder indammen.

Nieuw op de S60/V60 is Corner Traction Control (TCT). Dat systeem remt het binnenste wiel in bochten af waardoor er meer krachten naar het buitenste wiel wordt gestuurd. Dat zorgt voor een stabieler bochtengedrag. Het R-Design-pakket wordt leverbaar op alle modellen, zelfs op de 115 pk sterke 1.6 DRIVe-spaardiesel. Op de autosalon van Parijs volgende week is de opgetuigde S60 voor het eerst te bewonderen.

Tags: