Volvo S60 botst tijdens veiligheidsdemonstratie

Een onfortuinlijk moment voor Volvo tijdens een demontratie van het Collision Warning-systeem. Een Volvo S60 reed met 35 km/u in op een stilstaande vrachtwagen. Het systeem had de Volvo automatisch tot stilstand moeten brengen maar faalde.

Onder het oog van journalisten vanuit de hele wereld botste een Volvo S60 op een stilstaande vrachtwagen. Volvo demonstreerde het Collision Warning systeem, dat bestuuders waarschuwt voor obstakels en zonodig automatisch een noodstop maakt als de bestuurder dat niet doet. Helaas voor Volvo werkte het systeem niet op het moment van de demonstratie. De S60 met crashdummy kwam tegen de vrachtwagen tot stilstand.

Het ongelukkige moment voor Volvo was te wijten aan een probleem met de accu. Eerder op de dag had Volvo het systeem al meerdere keren succesvol gedemonstreerd. De S60 die tegen de vrachtwagen botste was een voorserie-exemplaar.

Volvo was uiteraard niet blij met de ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het merk voerde vele praktijktests over de hele wereld uit. Volvo benadrukt wel dat een ‘echte’ bestuurder gezien zou hebben dat het systeem niet werkte. Helaas bestaan er nog geen crashdummy’s die voor zichzelf denken.

Tags: