Volvo presenteert V60 Cross Country

De nieuwe generatie Volvo V60 komt ook als Cross Country. De stoere uitvoering is vandaag gepresenteerd en staat begin 2019 bij de dealers.

Volvo presenteert de nieuwe V60 Cross Country. De ingrediënten van de ruige uitvoering zijn bekend: extra bodemspeling, vierwielaandrijving en een SUV-achtige uitstraling. Dat laatste heeft Volvo bereikt door de V60 te voorzien van een specifieke grille en bumpers en kunststof beschermingsranden bij de wielkasten en dorpels.

De Cross Country-uitvoering heeft 6 centimeter meer bodemspeling dan de gewone V60, waardoor de vrije ruimte onder de auto nu 21 centimeter is. De grotere spoorbreedte en de aangepaste wielophanging dragen bij aan betere prestaties buiten de gebaande paden. Verder is de Cross Country voorzien van vierwielaandrijving en slimme terreinhulpjes zoals een afdaalassistent en een off road-rijmodus.

Volvo gaat de V60 Cross Country aanbieden met de 250 pk sterke T5-benzinemotor en de D4 diesel met 190 pk. De prijzen worden volgende week bekend gemaakt, dan opent Volvo ook de orderboeken. De eerste leveringen vinden begin 2019 plaats.

Tags: