Volvo overweegt kleine oplage S60 Polestar

Volvo denkt op dit moment serieus na over een kleine productie-oplage van de S60 Polestar. Als Volvo en Polestar groen licht geven dan gaat de auto meer dan 150.000 euro kosten.

De Volvo S60 Polestar heeft veel tongen losgemaakt. Het enige gebouwde exemplaar is verkocht voor 300.000 euro aan een rijke klant in het Midden-Oosten. Volvo overweegt nu om meer S60’s Polestar te bouwen.

Een managing director van Volvo heeft tegenover het Britse tijdschrift Autocar bevestigd dat Volvo op dit moment serieuze gesprekken voert met huistuner Polestar over de productie van een kleine oplage van de super-S60. Met nadruk op ‘kleine’, want de auto moet wel exclusief blijven. Als de Polestar gebouwd gaat worden dan moet je denken aan een prijs die in Nederland riant voorbij de 150.000 euro-grens gaat.

Waar was het ook alweer allemaal om te doen? Een S60 die door Polestar optisch maar vooral technisch is aangepakt. De zescilinder turbomotor produceert 508 pk waarmee de sedan in 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereert. Vierwielaandrijving is standaard.

Tags: