Volvo ontwikkelt sedan in samenspraak met publiek

Volvo werkt aan een nieuwe, wereldwijd te verkopen sedan en het publiek beslist mee over het design en de functionaliteiten van de auto. De Concept You die het merk op de IAA laat zien is de tweede fase van dit proces.

De naam van de Volvo Concept You zegt het al, de conceptcar is ontwikkeld in samenspraak met het publiek. Het studiemodel dat op de autoshow van Frankfurt staat is een doorontwikkeling van de Concept Universe die Volvo eerder dit jaar toonde op de autoshow van Sjanghai.

De input die Volvo vanuit het publiek heeft gekregen via onder andere sociale media heeft geleid tot deze meer dynamisch ogende Concept You. De coupé-achtige daklijn en het klassiek ogende front zijn twee aspecten waarmee Volvo probeert om de grenzen op te zoeken. In Europa is dit ontwerp meer gangbaar dan in China, waar de auto ook verkocht moet worden. Het merk zal de reacties die binnenkomen op de Concept You daarom wederom analyseren.

Toch draait het niet alleen om design bij dit studiemodel. De auto is gebouwd volgens een nieuwe carrosseriestructuur. Dat biedt zowel technische voordelen als productievoordelen. Met die informatie moeten we het doen, het merk treedt niet in detail over de precieze voordelen.

Tags: