Volvo ontwikkelt kinderzitje van de toekomst

Volvo heeft in aanloop naar de introductie van de eerste zelfrijdende auto’s nagedacht over het ideale kinderzitje in zo’n auto. Het merk presenteert zijn oplossing in een XC90.

Volvo heeft het ideale kinderzitje ontwikkeld. Het merk presenteert de oplossing in een XC90 Excellence, die onlangs werd gepresenteerd als ‘de meest luxe Volvo ooit’. Omdat de passagiers zich in de auto láten rijden en dus op de achterbank zitten, kon de passagiersstoel voorin plaatsmaken voor ‘het ideale kinderzitje’.

Dit zitje is gemonteerd op een verhoging en draaibaar, zodat het plaatsen van het kind in het zitje eenvoudig is. Volgens Volvo is de meest veilige manier van vervoeren achterstevoren, zodat het kind naar de passagiers op de achterbank is gericht. En als papa of mama zelf rijdt dan kan hij of zij vanaf de bestuurdersstoel ook oogcontact maken met het kind.

Volvo heeft ook gedacht aan extra opbergruimtes voor flesjes en luiers. In de verwarmde bekerhouders kan een flesje melk worden opgewarmd en in de ‘voetenruimte’ voorin is plaats voor een luiertas.

Volvo kijkt met dit concept-kinderzitje alvast vooruit naar de introductie van de zelfrijdende auto. Die biedt nieuwe mogelijkheden voor auto-interieurs, omdat die niet langer om de bestuurder heen gebouwd hoeven te worden.

Tags: