Volvo Ocean Race en andere Editions

Op de autosalon van Genève presenteert Volvo de vijfde generatie Ocean Race Editions. De eveneens nieuwe V70 en XC70 Editions zijn voor rijders die meer dynamiek wensen. 

Pas in oktober gaat de zeilwedstrijd Volvo Ocean Race van start, maar nu al presenteert het Zweedse merk de bijbehorende autoversies. Dit jaar verschijnen Volvo Ocean Race Editions van de V40, V40 Cross Country, V60 en XC60. 

Wanneer ze dit voorjaar op de markt verschijnen kunnen consumenten kiezen uit de lakkleuren Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire en Crystal White. Het interieur wordt uitgevoerd in zwart of ‘blond’ leder met oranje stiksels. Verschillende Ocean Race-logo’s en een ‘kaart’ zijn terug te vinden in het interieur of op het exterieur.

Uniek voor de Ocean Race Editions modeljaar 2014 zijn de zevenspaaks Portunus-wielen. De V40 (Cross Country) krijgt ze in 17 inch, de V60 en XC60 een maatje groter. 

V70 en XC70 Editions

Terwijl de Ocean Race Editions Volvo’s merkwaarden moeten weerspiegelen (een actieve en avontuurlijke levensstijl zonder veiligheid en het milieu geweld aan te doen) komt Volvo met nieuwe V70 en XC70 Editions voor klanten die extra dynamiek willen in ‘look & feel’. 

Het chassis van de V70 wordt hiervoor verlaagd. De XC70 Edition is de eerste XC70 die voorzien kan worden van een dynamisch chassis. De buitenzijde van de Editions wordt verfraaid met vele features in hoogglans zwart. Je vindt ze onder meer op de grille, spiegelkappen, raamlijsten, uitlaten en wielen. 

De 18 inch wielen zijn speciaal voor de XC70 Edition ontworpen. Op de V70 Edition zitten standaard 17 inch velgen. Beide modellen zijn voorzien van zwart lederen stoelen met crèmekleurige stiksels. Een sportstuur en sportpedalen zijn ook inbegrepen.

Ook deze Editions zullen in het voorjaar verkrijgbaar zijn. Dan verwachten we ook de prijzen. Volvo toont al deze nieuwe modellen begin maart op de autosalon van Genève.

Tags: