Volvo maakt prijzen C70 bekend

Hoewel het misschien niet de tijd van het jaar is om aan rijden met open dak te denken, maakte Volvo gisteren de prijzen bekend van de nieuwe Volvo C70. Voor 46.000 euro kunt u volgend jaar als de zon weer begint te schijnen een C70 convertible voor de deur hebben staan.

De C70 staat vanaf april 2006 bij de dealers, maar is reeds te bestellen. Zoals van Volvo verwacht mag worden, is de C70 voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen, waaronder de unieke gordijnairbag in de portieren. De hardtop is in drie delen neerklapbaar. Qua krachtbron is er keus uit diverse vijfcilinder motoren. Van een 2.4 met 140 pk, via de 2.4i met 170 pk tot de 220 pk sterke T5 turbo. Later komt daar een D5 diesel bij met 180 pk.

De basisuitvoering Kinetic bevat onder meer een performance audiosysteem met bediening op het stuur, volautomatische airconditioning en lichtmetalen velgen. De Momentum voegt daar onder meer diverse op afstand bedienbare afsluitbare opbergvakken, geraffineerde inlegpanelen, regensensor, park assist en 17-inch wielen aan toe. De Summum, zoals de naam al aangeeft het toppunt van de Volvo C70, maakt het pakket compleet met Bi-Xenon verlichting, verwarmbare stoelen en volledig lederen bekleding.

Tags: