Volvo levert vanaf volgend jaar standaard navigatiesysteem op alle modellen

Volvo levert alle modellen van modeljaar 2015 standaard met een navigatiesysteem. Ook zijn de kaartupdates voortaan gratis.

Volvo maakt een navigatiesysteem op alle modellen en uitvoeringen standaard vanaf modeljaar 2015. Maar het zogenaamde Sensus-systeem omvat meer, zoals verbinding met de Volvo-cloud waardoor updates van het systeem, de navigatiekaarten en applicaties automatisch en gratis worden binnengehaald.

Sensus biedt vanaf modeljaar 2015 ook de mogelijkheid Parkopedia: zoeken naar vrije parkeerplaatsen en deze direct vanuit de auto betalen. Volvo heeft in ons land nog geen afspraken met parkeerplaatsbeheerders voor het gebruik van Parkopedia, maar in de omringende landen wel.

Sensus is voor een klein bedrag te upgraden met Harman Kardon audiosysteem, een fabriekssysteem wordt standaard geleverd. De Harman Kardon-installatie heeft 5×130 Watt muziekvermogen, twaalf speakers en kost 695 euro in de V40. Voor de overige modellen geldt een meerprijs van 995 euro.

Ook nieuw is het Inscription-pakket voor de XC60, V70 en S80. Volvo bekleedt de stoelen dan met soft leder van het Schotse lederhuis Bridge of Weir. Ook de bovenzijde van het dashboard wordt met leder bekleed en het dashboard en de deurpanelen krijgen speciale Inscripition-lijsten. Inscription-logo’s en luxe vloermatten maken het geheel af. De uitvoeringen worden geleverd in speciale kleuren en met ‘exclusieve’ lichtmetalen wielen. Voor de XC60 kost dit pakket 2.595 euro, bij de V70 en S80 moet je er 2.950 euro voor betalen.

De 2015-modellen worden na de zomer geleverd.

Tags: