Volvo kondigt 360c Concept aan

Volvo presenteert binnenkort een nieuw studiemodel met de naam 360c. De eerste stukjes daarvan krijgen we nu alvast te zien en zijn veelbelovend.

‘De visie op toekomstige mobiliteit’, zo kondigt Volvo de 360c aan. Volvo hint naar de mogelijkheid om van reistijd ‘goed bestede tijd’ te maken. Daarmee impliceert het merk dat de 360c een zelfrijdende auto is, waardoor de passagiers alle tijd hebben om iets leuks of nuttigs te doen tijdens de rit. De 360c zal niet alleen zelfrijdend maar ook elektrisch en deelbaar zijn.

De teaservideo verklapt nog niet veel, maar laat wel zien dat de 360c bijzondere vormen heeft. De belangrijkste fragmenten uit de video hebben we voor je vastgelegd. Zo kun je onder andere zien dat de auto bijzondere led-verlichting en een soort vleugel aan de achterkant heeft.

Volvo voert al sinds 2017 praktijktests uit in Zweden met zelfrijdende auto’s. Echte gezinnen testen de techniek in dagelijkse situaties. Volvo is een van de fabrikanten die voorop loopt met autonome rijtechniek. Het merk gelooft dat automatiseren een van de oplossingen is om het verkeer veiliger te maken.

Tags: