Volvo komt volgend jaar in handen Geely

Ford en de Chinese autofabrikant Geely zijn eruit. Ford maakt bekend dat de twee partijen een principeakkoord hebben bereikt over de verkoop van Volvo aan Geely.

Ford verkoopt Volvo volgend jaar definitief aan Geely. De twee partijen hebben een principeakkoord ondertekend. Begin volgend jaar moet de overname worden bezegeld en in het tweede kwartaal van 2010 vindt de overdacht plaats, als alles goed gaat.

Voor die tijd moet Geely nog een aantal obstakels wegwerken. De Chinese autoriteiten moeten nog goedkeuring verlenen voor de aankoop van Volvo. Ook is de financiering nog niet helemaal rond. De Chinezen zouden 1,4 miljard euro betalen voor de overname van het Zweedse merk.

Het belangrijkste pijnpunt werd enkele weken geleden al genomen. Toen bereikten de twee partijen overeenstemming over de intellectuele eigendommen van Volvo. Geely krijgt de eigendomsrechten van alle techniek die door Volvo is ontwikkeld en mag gebruik maken van Ford-techniek die noodzakelijk is voor het voortbestaan van Volvo.

Tags: