Volvo komt met software-upgrade voor AWD-modellen

Volvo komt met een software-upgrade voor zijn vierwielaangedreven modellen. Deze is door huistuner Polestar ontwikkeld en stuurt meer aandrijfkrachten naar de achterwielen.

Volvo biedt vanaf later deze maand een nieuwe optimalisatiemogelijkheid aan voor zijn vierwielaangedreven modellen. Polestar, het submerk van Volvo dat daarvoor verantwoordelijk is, heeft een nieuwe upgrade voor de motorelektronica ontwikkeld, waarmee meer koppel naar de achterwielen wordt gestuurd.

Meer kracht op de achterwielen en dus minder op de voorwielen betekent meer controle over de sturende wielen. Dat komt het stuurgevoel ten goede, waardoor de auto dynamischer aanvoelt. Het extra koppel op de achterwielen is alleen beschikbaar in de rijstand Dynamic of als het ESP-systeem is uitgeschakeld.

De nieuwe upgrade is verkrijgbaar op de vierwielaangedreven uitvoeringen van alle modellen die Volvo op dit moment levert. De V40 is als enige Volvo niet leverbaar met 4WD en dus ook niet met de nieuwe Polestar-tuning. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Tags: