Volvo komt in 2012 met plug-in hybride

Volvo gaat vanaf 2012 plug-in hybrides op grote schaal produceren. De Zweden streven er naar om marktleider te worden op het gebied van hybride oplaadtechniek. Om dat te bereiken gaat Volvo een samenwerking aan met het Zweedse energiebedrijf Vattenfall.

Volvo en Vattenfall starten in 2012 met de massaproductie van plug-in hybrides. Volvo verzorgt de productie van de auto’s en het energiebedrijf houdt zich bezig met de oplaadsystemen. Deze zomer start een proef met drie Volvo’s V70 die voorzien zijn van een hybride aandrijflijn met oplaadmogelijkheid. Mogelijk komt er ook een test in Nederland.

De auto die in 2012 op de markt komt heeft een elektromotor en een dieselmotor aan boord. Lithium ion-accu’s voeden de elektromotor en kunnen in vijf uur helemaal worden opgeladen. Volgens Stephan Odell, de CEO van het Zweedse merk, is de eerste plug-in hybride van Volvo iets om naar uit te kijken: “Ik wil zover gaan om te zeggen dat de elektrisch aangedreven, oplaadbare hybrideauto die we in 2012 lanceren een echte droomauto zal zijn.”

Onder naam ‘DRIVe Towards Zero’ zet Volvo de komende jaren het milieu bovenaan de agenda. “DRIVe Towards Zero is onze visie, en met Vattenfalls expertise en samenwerking zetten we enorme stappen richting onze doelen. Met ons vernieuwde milieuplan voor de toekomst versterken we onze leidende positie op het gebied van milieuvriendelijkheid binnen het premiumsegment,” aldus Odell.

Tags: