Volvo kijkt vooruit naar onthulling XC40

Later dit jaar onthult Volvo de XC40, de eerste compacte SUV van het merk. Er is nu nieuwe informatie over die auto bekend.

Volvo geeft een beetje informatie over de nieuwe XC40. Het is niet de allereerste info die we krijgen, want het merk presenteerde vorig jaar al de 40.1 Concept – de voorbode van de nieuwe SUV. We weten ook al dat de auto gebruik maakt van een heel nieuw platform, waarop ook de volgende generatie V40 komt te staan.

Het merk zoomt nu in op het design van de XC40. Volgens Volvo heeft de SUV een ‘fris en onderscheidend design’ en een ‘robuuste, stoere uitstraling’. Mode en stedelijke architectuur zijn de belangrijkste inspiratiebronnen geweest tijdens het ontwerpproces. Robin Page, ontwerper bij Volvo, zegt over de XC40: “Dat we niet eerder een dergelijke auto als de XC40 hebben ontworpen, gaf ons de vrijheid de auto juist nu een bepaalde fris- en speelsheid te geven.”

Volvo zet ook in op personalisering. Er worden tientallen kleurencombinaties voor zowel de binnen- als buitenkant verkrijgbaar. Het wordt mogelijk om het dak in een contrasterende kleur te laten uitvoeren en voor het interieur komen opvallende kleuren als oranje en rood beschikbaar.

Tags: