Volvo introduceert V40 Carbon Edition

Volvo komt met een speciale, gelimiteerde uitvoering van de V40. De Carbon Edition is zoals de naam al zegt van koolstofvezeldelen voorzien en daarnaast sportief aangekleed. Er komen honderd exemplaren naar Nederland.

Koolstofvezel wordt gebruikt voor dure sportauto’s en sportieve topmodellen, maar Volvo brengt het lichtgewicht materiaal nu naar het compacte segment. De V40 Carbon Edition heeft een koolstofvezel dak, spiegelkappen en instaplijsten. Dat ziet er niet alleen hightech uit, maar zorgt ook voor een lager zwaartepunt en dus een betere wegligging. Om dat laatste te benadrukken wordt de V40 Carbon Edition daarom standaard uitgerust met sportonderstel.

Andere sportieve details zijn de hoogglans zwarte, 19 inch lichtmetalen wielen, de dakspoiler en de glanzende uitlaatpijpeinden. Binnenin onderscheidt de Carbon Edition zich met opvallende rode veiligheidsgordels en lederen bekleding. Verder is de gelimiteerde V40 rijk uitgerust, met onder andere xenonverlichting, een navigatiesysteem, adaptieve verlichting, verwarmbare stoelen en een inparkeersysteem.

Volvo levert de Carbon Edition alleen met twee krachtige motoren, de 245 pk sterke T5 benzinemotor en de D4 dieselmotor met 190 pk. Die laatste profiteert van 20 procent bijtelling. De prijs van beide motorversies bedraagt 42.495 euro. Er komen honderd exemplaren van de V40 Carbon Edition naar Nederland. 

Tags: