Volvo introduceert groen DRIVe-label

Ook Volvo komt een speciaal label voor milieuvriendelijke modellen. Onder de noemer DRIVe worden extra zuinige uitvoeringen van de C30, S40 en V50 met 1,6-liter dieselmotor gepresenteerd op de Salon van Parijs. De DRIVe-varianten zijn gebaseerd op de conceptauto Volvo C30 Efficiency, die het Zweedse merk vorig jaar presenteerde op de IAA in Frankfurt.

De DRIVe-versies zijn uitgerust met speciale voorzieningen die de auto’s nog economischer in het gebruik maken. Om de luchtweerstand te verminderen is bijvoorbeeld het onderstel verlaagd, de grille gesloten en zijn de voorwielen voorzien van windgeleiders. Daarnaast zijn de overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak verlengd en staan de auto’s op banden met een extra lage rolweerstand. En natuurlijk is ook aandacht besteed aan de efficiëntie van de aandrijflijn. Zo zijn onder meer de motorkoeling, het motormanagementsysteem en de stuurbekrachtiging geoptimaliseerd.

De Volvo C30 DRIVe heeft dankzij de aanpassingen nog slechts 4,4 liter per 100 kilometer nodig. De S40 en V50 0,1 liter meer. De CO2-uitstoot is vastgesteld op respectievelijk 115 en 118 gram per kilometer. Volvo verwacht volgend jaar meer dan 20.000 auto’s met DRIVe-label te verkopen in Europa. Vooral in landen als Frankrijk, Zweden en Spanje, waar gunstige regelingen gelden voor dergelijke groene auto’s. “Onze DRIVe-modellen verkopen we echter in heel Europa, ook in landen waar nog geen financieel voordeel wordt geboden voor dergelijke auto’s”, zegt Volvo-topman Fredrik Arp. “We doen dit om iedereen de kans te geven om te kiezen voor een milieuvriendelijk alternatief van Volvo.”

Tags: