Volvo heeft zwarte diamant

Voor een bedrag van 42.195,- introduceert Volvo in beperkte oplage de V70 Black Sapphire Edition. De toch al niet kinderachtige standaarduitrusting van de V70 wordt voor deze gelegenheid nog eens flink aangevuld.

De Volvo V70 Black Sapphire Edition kun je uiterlijk herkennen aan de zwarte metallic lak en titaniumgrijze stootlijsten rondom. Als je eenmaal binnen bent, word je verder verwend met elektronische climate control, een met leder bekleed stuurwiel, cruise control, een Air Quality Systeem, regensensor, boordcomputer en automatische niveauregeling.

Een aardig lijstje inderdaad, maar of ze een meerprijs van 6.200,- rechtvaardigen, weten we zo net nog niet. Volgens Volvo in ieder geval wel, de genoemde extras schijnen een waarde te vertegenwoordigen van 14.000,-.

Vier verschillende motoren

De ruimte onder de motorkap van deze V70 wordt gevuld met een 2,4 liter benzinemotor met 140 of 170 pk. Ook kan de koper kiezen voor een 2,4D met een vermogen van 140 pk, of de prettige D5 met 163 pk. Schakelen gebeurt naar keuze door een vijfbak, of een Geartronic automaat.

Tags: