Volvo heeft in Genève meer 14 procent bijtelling en de Concept Estate

Volvo toont op de autosalon van Genève met de Concept Estate de derde en laatste concept car van een serie. “Hierna gaan we echte auto’s maken.”

Leuk natuurlijk, al die studiemodellen maar Volvo is na deze Concept Estate, de derde in een serie van studiemodellen die laat zien wat er mogelijk is met het nieuwe platform van het merk, even klaar met concept cars. Zoals de PR-dame van het merk zegt: “Hierna gaan we echte auto’s maken.” Die echte auto’s zijn de XC90 die eind dit jaar wordt onthuld en de opvolgers van de V70 en S80, die – als we de geluiden die we opvangen op de beursvloer mogen geloven – in een vergevorderd ontwikkelstadium zijn.

Over die XC90 kunnen we een aantal interessante dingen melden. Er komt namelijk een plug-in hybrideversie met benzinemotor, die goed zal zijn voor 7 of 14 procent bijtelling. Een aantal elementen uit het interieur van de Concept Estate keren terug in het productiemodel van de XC90, waaronder de zwevende stoelen en het enorme beeldscherm in de middenconsole. Met name die eerste ontwerp-feature is bijzonder.

V40 met 14 procent bijtelling

Een belangrijke primeur voor Nederland is de V40 D4 met 190 pk en 14 procent bijtelling, die vorige maand werd aangekondigd. De auto is al te bestellen en volgens de woordvoerster van het merk is er al heel veel interesse in de auto. Overigens is de D4-versie zoals we hem in Nederland krijgen speciaal aangepast om de CO2-uitstoot laag genoeg voor 14 procent bijtelling te maken. Zo heeft de auto onder andere een extra spoiler en een afsluitbare grille. 

Tags: