Volvo gooit XC70 in de ramsj

De Volvo XC70 stond aan de basis van een nieuw segment, maar zijn laatste dagen lijken geteld. Zeker nu de eerste uitgelekte foto’s van de nieuwe XC60 veelbelovend materiaal laten zien. Onder het mom van ‘het origineel is nu nog aantrekkelijker’ probeert Volvo de laatste exemplaren van het oermodel te slijten.

De Volvo XC70 krijgt meer extra’s voor minder geld. Zo is de nieuwe basisuitvoering Kinetic van 51.465 euro voortaan standaard voorzien van onder meer een driespaaks lederen stuurwiel, het Volvo HU-650 audiosysteem met AUX-input voor een MP3-speler of iPod, lichtmetalen wielen, volautomatische airconditioning en niveauregeling.

De duurdere Momentum- en Summum-uitvoeringen worden nog meer opgewaardeerd. Volvo’s RTI-navigatiesysteem met beeldscherm dat uit het dashboard tevoorschijn komt is standaard aanwezig op deze modellen. De Summum krijgt bovendien Bi-Xenon verlichting van de fabriek mee. De Momentum is 4.250 euro duurder dan de Kinetic, maar 2.000 euro goedkoper dan de Summum.

De XC70 is een echte terreinwaardige auto met vierwielaandrijving en krachtige motoren, een 210 pk sterke turbobenzinemotor of een 185 pk sterke vijfcilinder D5 diesel met 400 Nm koppel.

Tags: