Volvo gaat modelnamen vereenvoudigen

De opzet van de Volvo-modelnamen C30, S40, V50, S60, V70 en S80 gaat veranderen. CEO Stephen Odell zegt tegen het Britse tijdschrift Car dat er meer logica moet komen in de modelbenamingen.

Volvo gaat meer logica aanbrengen in modelnamen in de toekomst. De letters voor de getallen blijven bestaan maar het aantal getallen wordt minder. Dat betekent dat de S40 en V50 in de toekomst dezelfde getallen krijgen en de V70 en S80 ook. Van de nieuwe Volvo S60 verschijnt ook een stationwagen die V60 zal heten.

Volvo-baas Stephen Odell zegt tegen Car: “Toen ik twee jaar geleden bij Volvo begon had ik moeite de logica van het gamma te begrijpen. Dat gaan we nu veranderen.” Ook past Volvo de typeplaatjes aan, die moeten in de toekomst beter te lezen zijn.

Komende jaren zal Volvo de nieuwe benamingen uitrollen bij modelwisselingen. De letters C (coupé), S (sedan) en V (variant) blijven bestaan, de SUV-achtige modellen blijven de letters XC dragen. Mercedes ging Volvo vorig jaar al voor in het vereenvoudigen van de modelbenamingen. Zo heet de CLK voortaan E-Klasse Coupé.

Tags: