Volvo doopt Ocean Race Editions op Hiswa

Terwijl in de autowereld alle ogen zijn gericht op de aankomende Salon van Genève, vindt gelijktijdig in Amsterdam de Hiswa Boat Show plaats, het mekka voor vaarliefhebbers. Volvo bouwt een brug tussen beide werelden door op de Hiswa de Ocean Race Editions van de V70, XC70 en XC90 te presenteren.

Volvo heeft een nauwe band met de zeilsport, onder meer als sponsor van de Ocean Race. “De kernwaarden van de Volvo Ocean Race zijn hetzelfde als die van onze klanten als zij een auto uitzoeken”, zegt Walter Verhaest, algemeen directeur van Volvo Cars Nederland. “Onze Volvo Ocean Race Editions stralen avontuur, passie en een actieve levensstijl uit. De link met de zeilsport en zeiljachten maakt de auto’s extra aantrekkelijk.”

De aantrekkingskracht van de speciale uitvoeringen is duidelijk te zien in de verkoopcijfers. In 2001 en 2002 werden 4.500 exemplaren van de Ocean Race Editions van V70 en XC70 verkocht. Bij de vorige editie, in 2005-2006 verkocht het Zweedse merk zelfs 8.600 special editions, waaronder net als dit jaar ook een variant van de XC90. De nieuwe versies gaan in juni in productie. Naast de nieuwe modellen bevat de Hiswa-stand van Volvo ook een levensgrote racesimulator. Daarnaast toont Puma de nieuwe officiële Volvo Ocean Race kledinglijn. De Volvo Ocean Race gaat op 4 oktober van start in het Spaanse Alicante. Op 27 juni 2009 is de finish gepland in het Russische Sint-Petersburg.

Tags: