Volvo Concept Estate springt uit z’n vel

Volvo sluit de triologie van conceptcars op het nieuwe Spa-platform af met de Concept Estate. De shooting brake lijkt geïnspireerd op de Volvo P1800 ES uit 1972.

Bij Volvo is men ‘not amused’. Om de nieuwste conceptcar zo lang mogelijk geheim te houden liet het merk op maat een autohoes maken bij de Zweedse regenjasfabrikant Stutterheim Raincoats – en dan laat uitgerekend die fabrikant foto’s van het ensemble lekken.

Daarop is de Volvo Concept Estate steeds een stukje te zien, vanonder de hoes. Het totaal vormt een auto met lange daklijn die uitmondt in een dakspoiler. De oplopende, hoge ‘schouders’ doen denken aan een shooting brake, een stationwagon met kenmerken van een coupé. Zo’n model voerde Volvo al eens in 1972: de P1800 ES. Je kent ‘em misschien nog als de auto waarvan de achterklep geheel van glas was.

Eerder heeft Volvo al aangegeven dat het drie conceptcars zou onthullen die illustreren wat de mogelijkheden zijn van het nieuwe Scalable Product Architecture (Spa-)platform. De Volvo Concept Coupé was nummer 1, enige tijd geleden volgde de Volvo Concept XC Coupé. De ‘gewone’ P1800 sportcoupé vormde de inspiratiebron van de XC Coupé.

We verwachten de Volvo Concept Estate begin maart op de Autosalon van Genève, maar dan zonder regenjas. 

Tags: