Volvo Concept Estate is derde smaakmaker op rij

Na de Volvo Concept Coupé en Concept XC Coupé volgt de Concept Estate. Voor het eerst mogen we ook een kijkje binnenin nemen.

Volvo geeft met een trio studiemodellen zijn toekomstige ontwerprichting aan. De Concept Estate is de derde en laatste concept car in de serie. Deze driedeurs stationwagon geeft niet alleen de ontwerprichting aan voor de volgende generatie V70 maar blikt ook terug. De achterkant is losjes gebaseerd op die van de 1800 ES uit de jaren ’70.

De voorkant is nagenoeg gelijk aan die van de eerdere concept cars en geeft dus een heel duidelijke hint naar hoe het front van de nieuwe XC90 – de eerste auto op het nieuwe platform en met het nieuwe familiedesign – eruit gaat zien. Het meest interessante aan de Concept Estate is echter het interieur, niet eerder konden we binnenin de concept cars kijken.

Het dashboard geeft duidelijk aan waar Volvo heen wil met toekomstige ontwerpen. Volvo reduceert het aantal knoppen tot de meest belangrijke, zoals die van de temperatuurregeling, het volume en de ruitverwarming. Een enorm aanraakscherm is er voor de overige functies. Volvo zegt dat de ‘user interface’ van de Concept Estate een zeer realistisch beeld geeft van die in toekomstige modellen.

De Volvo Concept Estate is voor het eerst te zien op de autosalon van Genève volgende week.

Bekijk alle primeurs van de autosalon van Genève 2014.    

Tags: