Volvo Concept Coupé toont mogelijkheden nieuw platform

Volvo toont met de elegant gelijnde Concept Coupé wat de mogelijkheden van het nieuwe SPA-platform zijn. Op de IAA in Frankfurt volgende maand debuteert het studiemodel.

Volvo presenteert de Concept Coupé op de aanstaande IAA in Frankfurt. Dit studiemodel doet de P1800 uit de jaren ’60 herleven maar is nadrukkelijk geen retromodel. De Concept Coupé moet namelijk laten zien wat de mogelijkheden zijn van het nieuwe SPA-platform en is de eerste in een serie studiemodellen.

Op dat platform verschijnt volgend jaar de nieuwe XC90 en de nu onthulde coupé zal – hoewel het een totaal andere auto is – gelijkenissen vertonen met de grote SUV. Het ontwerp van de nieuwe familie-grille is nog niet definitief, op de XC90 krijgen we pas het uiteindelijke resultaat te zien. In het interieur is onder andere handgemaakt kristal te vinden en tonen de verschillende beeldschermen hoe je volgens Volvo in de toekomst een auto bedient. Iets verder in de toekomst denkt Volvo zelfs al aan autonoom rijden, het merk wil – net als Nissan – in 2020 de eerste zelfrijdende auto op de markt brengen en het SPA-platform is daar al op ingericht.

De Concept Coupé heeft een hybride aandrijflijn. Voorin, onder de lange motorkap, ligt een 2.0 benzinemotor met turbo en compressor. Die krijgt hulp van een op de achteras gemonteerde elektromotor. Samen leveren ze 400 pk vermogen en 600 Nm koppel. 

Tags: