Volvo Concept Coupé gaat niet in productie

Dus je vindt de Volvo Concept Coupé mooi? Dan moeten we je teleurstellen want Volvo heeft geen plannen voor een productieversie, zo leren we op de IAA in Frankfurt.

Volvo steelt de show in Frankfurt met de strak gelijnde Concept Coupé. Hoeveel positieve reacties er ook zijn, Volvo gaat de auto niet bouwen – zo vertelt de woordvoerster van het merk ons. Maar de deur staat op een kier: “Er zijn op dit geen plannen voor een coupé, maar je hebt altijd voor- en tegenstanders binnen het bedrijf. Deze conceptcar helpt de voorstanders natuurlijk wel.”

De Concept Coupé is er vooral om de mogelijkheden van Volvo’s nieuwe platform te laten zien. Hier komen in de toekomst alle modellen van het merk op te staan en in de komende jaren volgen nóg twee studiemodellen – die weer een hele andere carrosserievorm hebben. De Concept Coupé laat vooral designtrekjes zien van de nieuwe XC90, die eind volgend jaar verschijnt. De T-vormige lichtunits, de grille en de luchtinlaten worden ook op de grote SUV toegepast.

Het ontwerp draagt klassieke elementen van de oude P1800 en heeft ook wel wat trekjes van Amerikaanse sportwagens. Volgens de PR-dame zijn Zweden dol op Amerikaanse auto’s en daar speelt het studiemodel min of meer op in.

Tags: