Volvo C70 krijgt vervolg en groeit

Volvo werkt aan een opvolger van de C70. Die komt op een nieuw platform te staan en groeit daardoor een stukje. Dat betekent dat de auto terug gaat naar zijn roots.

De volgende generatie Volvo C70 groeit behoorlijk ten opzichte van het huidige model. Volvo werkt aan een opvolger die op het nieuwe SPA – Scalable Product Architecture – komt te staan. De huidige C70 deelt zijn techniek met de S40 en V50 die inmiddels niet meer in productie zijn. Volvo kondigde de C70-opvolger aan tijdens een presentatie in het Zweedse Gotenborg. De nieuwe C70 gaat dus terug naar zijn roots en deelt net als de eerste generatie weer zijn techniek met Volvo’s grote modellen.

Het SPA-platform vormt de basis voor bijna alle toekomstige Volvo-modellen. De eerste nieuwe Volvo op deze bodemplaat is de nieuwe XC90, die zoals eerder aangekondigd in 2014 op de markt komt. Daarna verschijnen de opvolgers van de V70 en S80 en dus de C70. 

Al deze nieuwe modellen krijgen nieuwe motoren, die Volvo niet langer bij Ford betrekt. Het merk legt op dit moment de laatste hand aan een nieuwe motorenfamilie. Dit zijn viercilinder turbomotoren, zowel diesel als benzine, met vermogens tot 280 pk.

Tags: