Volvo C30 wordt persoonlijk

Volvo geeft de C30 een behoorlijke facelift. De compacte Zweed krijgt een nieuwe neus, nieuwe lichtmetalen wielen, meer individualiseringsmogelijkheden en diverse nieuwe opties.

Volvo wil met de facelift van de C30 vooral aangeven dat de mogelijkheden om de hatchback naar eigen smaak aan te kleden nog groter zijn geworden. Zo biedt het merk vele nieuwe kleurcombinaties voor het interieur aan, net als een nieuwe Oyster Burst Deco middenconsole waarbij het merk zich heeft laten inspireren door Zweedse Hägstrom gitaren.

Volvo heeft uitgerekend dat het aantal mogelijke combinatiemogelijkheden bij de vernieuwde C30 stijgt tot 2.561.328. Volvo biedt de koper keuze uit dertien carrosseriekleuren, vijf contrastkleuren voor de onderste spoilers, elf lichtmetalen wielen, 27 bekledingsopties, vier soorten middenconsoles en elf aandrijflijnen. En dan kun je ook nog kiezen voor spoilers, dakrails of een (nieuwe) stylingkit.

Aan de voorkant is de gefacelifte C30 duidelijk herkenbaar. De nieuwe neus geeft het ontwerp meer diepte doordat de koplampen meer naar achteren zijn geplaatst. Hetzelfde trucje haalde Volvo al uit bij de facelift van de C70. Aan de achterkant zijn de wijzigingen minder rigoureus maar doordat de voorheen zwarte kunststof delen nu in kleur zijn gespoten krijgt het achterste toch een nieuw aanzicht. Volvo biedt de vernieuwde C30 optioneel met sportonderstel aan maar verder zijn de technische wijzigingen nihil. Het motorenaanbod blijft ongewijzigd. De vernieuwde C30 debuteert op de IAA in Frankfurt volgende week.

Tags: