Volvo C30 officieel onthuld

Na het uitlekken van de eerste beelden van de C30 heeft Volvo vandaag, een dag eerder dan gepland, officieel alle details van het nieuwe model vrijgegeven. De C30 heeft de taak om Volvo hip te maken en jongeren aan te spreken.

Fredrik Arp, CEO van Volvo Cars windt er geen doekjes om: “De C30 is een hippe auto. Een sportieve hatchback waarin je gezien wilt worden. We richten ons met de C30 met name op een jeugdig koperspubliek – singles en jonge stellen – met een hele actieve, stadse levensstijl. Mensen die vinden dat hun auto zowel qua design als qua rijeigenschappen perfect bij hun karakter moet passen.” De productieversie van de Volvo C30 is vrijwel identiek aan het Design Concept dat Volvo eerder dit jaar in Detroit presenteerde. Nog altijd springt de glazen achterklep het meest in het oog. Het is een verwijzing naar de Volvo 1800 ES.

De nieuwe Volvo C30 is leverbaar met een breed motorenpakket. Van de 100 pk sterke viercilinder 1,6-liter benzinemotor en een schone 1,6-liter diesel met 109 pk tot aan de D5 turbodiesel met 180 pk en de 220 pk sterke T5. Daartussenin nog een viercilinder 2.0 en 2.0D en Volvo’s bekende vijfcilinder 2.4i. Met een lengte van 4,25 meter is de C30 de kleinste uit het Volvo-gamma, hij is 22 centimeter korter dan de S40, waarmee hij zijn onderstel deelt. Hoewel de Volvo C30 een compacte auto is, biedt het interieur voldoende plaats voor vier volwassenen, achterin staan zelfs twee aparte stoelen in plaats van een achterbank.

Het publieksdebuut van de Volvo C30 vindt plaats tijdens de Salon van Parijs in september. Eind dit jaar gaat de productie van start. Volvo hoopt wereldwijd 65.000 exemplaren per jaar te kunnen verkopen.

Tags: