Volvo C30 in de uitverkoop

De verkopen van de Volvo C30 blijven blijkbaar nog een beetje achter bij de verwachtingen. Het Zweedse merk gooit er namelijk een tweetal actiemodellen tegenaan, die het vooral van hun gunstige prijsstelling moeten hebben.

Volvo legde de lat direct hoog bij de introductie van de C30, een jaar geleden. Het nieuwe model moest vooral jongeren over de streep trekken.

“De jongere doelgroep kiest uiteindelijk echter toch vaak voor een wat saaiere Duitse hatchback, vooral door het gestunt op de automarkt”, zegt verkoopdirecteur Ad van Batenburg van Volvo Cars Nederland. “Wij gaan daar nu aan meedoen. Met ons vernieuwde aanbod denken we nog meer mensen de overstap te kunnen laten maken.”

De Volvo C30 is er nu vanaf 20.900 euro als Advantage. Deze uitvoering is echter maar beperkt leverbaar. De standaarduitrusting bestaat uit onder meer lichtmetalen velgen, metallic lak en lederen stuurwiel, alsmede alle veiligheidsvoorzieningen die we van een Volvo zouden verwachten. Daarnaast introduceert Volvo de C30 Sport, die beschikt over onder andere 17-inch lichtmetalen wielen, dakspoiler en mistlampen. De auto is bovendien voorzien van climate control, cruise control, audiobedieningen op het lederen sportstuurwiel en volledig geïntegreerde Bluetooth-telefoonvoorbereiding.

Tags: