Volvo bundelt veiligheidstechnologie

Volvo komt rijders die op veilig spelen tegemoet. De Nederlandse importeur van het Zweedse merk heeft de nieuwste veiligheidssystemen in één pakket ondergebracht, zodat de koper geen lastige afwegingen hoeft te maken.

De Driver Support Line van Volvo bestaat uit adaptieve cruise control met distance alert, collision warning met auto brake, driver alert met lane departure warning en het blind spot information system. Het pakket, dat 2.850 euro extra kost, is leverbaar op de XC60, V70, XC70 en S80.

De Volvo XC60 beschikt bovendien standaard al over City Safety, dat aanrijdingen bij lage snelheden dient te voorkomen. Wanneer de bestuurder achterop zijn voorligger dreigt te botsen en niet tijdig reageert, zal de auto uit zichzelf remmen.

Volvo hanteert nog altijd dezelfde filosofie die de oprichters van het merk in 1927 al verkondigden: “Auto’s worden gereden door mensen, daarom is veiligheid de leidraad voor alles wat we doen.” Momenteel richt Volvo zich op het voorzien van kritieke situaties. Volgens Volvo moeten verkeersongelukken niet als onvermijdelijk worden beschouwd.

Tags: