Volvo brengt laadtijd elektrische auto terug tot 1,5 uur

Volvo wil de range anxiety – de angst met een lege accu te stranden – voor bestuurders van elektrische auto’s verminderen. Dat probeert het merk door een nieuw type lader te introduceren waarmee een elektrische auto in anderhalf uur is op te laden.

Hoewel je nog geen elektrisch aangedreven Volvo kunt kopen testen de Zweden wel al uitgebreid met een vloot elektrische C30’s en start het merk binnenkort met de gelimiteerde productie van de V60 Plug-in. Volvo is dus volop bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s en komt nu met een nieuw type lader.

Deze lader maakt het mogelijk om in anderhalf uur de accu’s voor 100 procent op te laden, zes keer sneller dan nu mogelijk is bij de C30 Electric. Sommige elektrische auto’s van andere merken hebben wel een snellaadmodus, waarmee je in zo’n drie kwartier 80 procent van de accu’s kunt opladen. Ook de nieuwe lader van Volvo biedt die mogelijkheid, een half uur laden zorgt voor 80 elektrische kilometers.

De nieuwe lader maakt – net als snelladers van andere merken – gebruik van krachtstroom. Via een huis-tuin-en-keuken-stopcontact duurt het opladen 8 tot 10 uur. Volvo gaat de nieuwe lader inbouwen in meerdere exemplaren van de C30 Electric. Ook in Nederland rijden deze auto’s al rond, als onderdeel van de grote praktijktest die Volvo uitvoert.

Tags: