Volvo breidt biogasproject uit

Eind jaren 90 heeft Volvo een biogas project opgestart om het gebruik van dit schone gas te stimuleren. In samenwerking met de gemeente Göteborg is dit project uitgegroeid tot een succes. Tijd om ook andere Europese landen warm te maken voor biogas. Wanneer dit allemaal zijn beslag krijgt, is nu nog niet duidelijk.

In een groot gebied rond Göteborg rijden momenteel al 3.000 autos op biogas, die kunnen tanken bij 19 pompstations. Hierdoor wordt elke maand ruim een half miljoen liter benzine minder verbruikt en ook de uitstoot van schadelijke stoffen is aanzienlijk gereduceerd.

Om het project tot een succes te maken, heeft Volvo niet voor niks samenwerking gezocht met de gemeente Göteborg en de regio West-Zweden. Göteborg biedt biogasrijders gratis parkeerplekken en taxis die op deze brandstof rijden, krijgen een financiële tegemoetkoming.

Volvo levert overigens al langere tijd Bi-Fuel autos, die behalve op benzine ook op methaan rijden. Dit aardgas kan op twee manieren worden gewonnen: uit de aarde aardgas of uit organisch afval met als product biogas. Omdat biogas deel uitmaakt van de natuurlijke kringloop, heeft verbranding ervan geen negatieve invloed op het broeikaseffect.

Tags: