Volvo-baas bevestigt komst compacte SUV

Volvo werkt aan een compacte SUV, die zeer waarschijnlijk de naam XC40 krijgt. Het duurt nog een jaar of 5 voordat de auto daadwerkelijk in de winkels staat.

Ja, Volvo komt met een compacte SUV. Maar geduld is een schone zaak, want het platform waarop die auto komt te staan is nog in ontwikkeling. Dat niet alleen, Volvo legt de focus eerst op het vernieuwen van de bestaande modellen.

“Er is een duidelijke trend zichtbaar in de vraag naar compacte modellen. Wij zullen consumenten bedienen met een SUV die compact van formaat is, maar een premium statuur heeft”, zo zegt Volvo-CEO Hakan Samuelsson tegen Autocar. De auto komt op een nieuw platform te staan, dat Volvo op dit moment in samenwerking met zijn Chinese moederbedrijf Geely ontwikkelt. De Compact Modular Architecture vormt in de toekomst de basis voor de compacte modellen van Volvo.

De SUV, die zeer waarschijnlijk XC40 gaat heten, komt niet binnen 4 jaar op de markt. Volvo wil in die tijd namelijk eerst alle bestaande modellen vernieuwen. Toch is de XC40 een belangrijke auto voor de toekomst van Volvo, de SUV moet gaan bijdragen aan de doelstellingen van het merk. Als die gehaald worden dan kunnen er ook weer ‘leuke’ auto’s komen: “Alleen als we groter worden en meer winst maken gaan we nadenken over het ontwikkelen van nieuwe coupés en cabrio’s”, aldus Samuelsson. 

Tags: