Volvo Air Motion rijdt op lucht

Volvo laat op de autoshow van Los Angeles de conceptcar Air Motion zien. Het is een designoefening die bovendien gebruik maakt van een bijzondere ‘brandstof’: lucht.

De LA Design Challenge, die zijdelings plaatsvindt aan de autoshow van Los Angeles, levert bijzondere creaties op. Eerder zagen we al de Mercedes Biome voorbijkomen en nu verrast Volvo ons met de Air Motion. Zowel de techniek als het design van deze conceptcar is bijzonder.

Om te beginnen is de body geheel vervaardigd uit carbon fiber waardoor de auto lichter is dan een Formule 1-wagen. Omdat een verbrandingsmotor ontbreekt zijn er duizenden onderdelen minder nodig om de Air Motion te vervaardigen. Bovendien hadden de ontwerpers hierdoor veel meer vrijheid bij het ontwerpen van de auto.

De Air Motion wordt namelijk aangedreven door lucht. Perslucht, om precies te zien. Dit is opgeslagen in een centrale tank in het midden van de auto. Speciale luchthappers vangen onderweg nieuwe lucht op, die wordt geperst en zo als stuwkracht dient. Klinkt leuk allemaal maar de Air Motion is voorlopig niets meer dan een digitale droom. Op de LA Auto Show staat niet eens een volwaardige conceptcar maar een 1:4 schaalmodel.

Tags: