Volgende generatie Volvo C30 ook als vijfdeurs

Volvo gaat de volgende generatie C30 als vijfdeurs op de markt brengen. Ook komt er een kleinere SUV met de naam XC30. Dat heeft Volvo’s hoofd productplanning Lex Kerssemakers tegen het Australische Carsguide gezegd.

De volgende generatie C30 komt ook als vijfdeurs. “Wij kozen vijf jaar geleden voor een driedeurs carrosserie zodat we een designstatement konden maken. De harde realiteit is echter dat er in dit segment meer vraag is naar vijfdeurs modellen”, aldus Lex Kerssemakers.

Volvo werkt verder aan een compacte SUV die de BMW X1 het leven zuur moet gaan maken. Deze auto wordt gebaseerd op de C30 en krijgt dan ook de naam XC30. Het kleine broertje van de XC60 en XC90 komt in 2012 op de markt.

Kerssemakers zegt dat een model onder de C30 niet op de planning staat, ondanks het feit dat merken als Audi en Alfa Romeo de stap naar het stadssegment hebben gemaakt. Hij sluit de komst van een compact echter niet helemaal uit: “De overname door Geely kan weer nieuwe perspectieven bieden.” Hij geeft aan dat een elektrische auto van Volvo het beste zou passen in een compact segment. Daarvoor moet het merk nog wel een geschikte technische partner vinden.

Tags: