Volgend jaar naar Nederland: Volvo S60 en V60 Polestar

Volvo brengt in het voorjaar van 2014 de S60 en V60 Polestar naar Nederland. Het zijn de eerste modellen van Volvo’s race-afdeling die hier in de showrooms komen te staan.

Volvo startte dit voorjaar met een pilot van de S60 en V60 Polestar in Australië. Blijkbaar is die geslaagd, want het merk gaat de auto nu ook leveren in andere landen, waaronder Nederland. In het voorjaar van 2014 is het zover.

De S60 en V60 die zijn aangepast door Volvo’s sportieve label Polestar hebben een T6-motor met nieuwe twinscroll-turbo en intercooler, waardoor het vermogen op 350 pk komt. Het koppel van 500 Nm is beschikbaar bij 2.800 tpm. De Polestar heeft 4,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Vierwielaandrijving is standaard om het vermogen zo efficiënt mogelijk naar het asfalt over te brengen.

De Polestar heeft 80 procent stijvere veren en ‘high performance’ dempers. In de 20 inch wielen schuilen remschrijven met een diameter van 37,1 centimeter. De Brembo remklauwen van de remmen aan de voorkant zijn voorzien van zes zuigers. Een RVS-uitlaatsysteem zorgt voor voldoende ademruimte en een sportief geluid. Polestar heeft ook enkele aerodynamische verbeteringen aangebracht, zoals de front splitters onder voorbumper. De S60 en V60 Polestar zijn voorzien van een automatische versnellingsbak met zes verzetten, die via paddles aan het stuur bediend kan worden.

De prijzen van de Polestar-modellen zijn nog niet bekend.

Tags: